Tuesday, 11 October 2016

MASALAH JERAWAT HILANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Bangun pagi, tengok cermin.....terus down kan sebab tengok bintik2 merah, benda2 asing yang kita tak suka ada kat muka kita..kita mesti akan risau dan rasa sedih bila tengok jerawat tak hilang2.

Hari ni yati nak kongsikan vitamin yang dapat membantu masalah jerawat semua..Jom kita tengok Vitamin untuk kulit cantik bebas Jerawat.

Testimoni Kulit Cantik Dengan Vitamin Shaklee


♥B-Complex:
Lengkap dengan 8 kumpulan B, vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik samada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan (anti-stress) dan bina tenaga metabolisme.

♥Vitamin-C:
Selain dari sebagai sumber kolagen dan Antioksidan yang kuat, Vitamin C juga merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

♥Vitamin-E dengan Selenium:
Sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak yang juga sangat baik untuk kulit, di mana ia turut menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan.


Testimoni Kulit Cantik dengan Vitamin Shaklee

" Tawakkal try set kulit vitamin Shaklee (Vit C & Vit E)...

Bila dah try SUPERB...Jalan tar kat dahi tu dah beransur pulih dengan muka yang kelam2 mula menamppakan SINAR":-)


Kawan2 yang ada masalaj jerawat,kulit kusam...boleh amalkan Vit C,Vit E & ESP...lepastu konsisten...nantikan dia punya penangan

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

KUNCI KEBAHAGIAAN HIDUP

TAHUKAH ANDA?

1. MARAH selama 5 minit akan menyebabkan sistem imun tubuh kita menjadi lemah selama 6 jam.

2. DENDAM dan MENYIMPAN KEPAHITAN akan menyebabkan imun tubuh kita mati. Dari situlah bermula segala penyakit, seperti Stress, Kolesterol, Hipertensi, Serangan Jantung, Rhematik, Arthtritis, Stroke (perdarahan/penyumbatan pembuluh darah).

3. Jika kita sering membiarkan diri kita Stress, maka kita sering mengalami Gangguan Pencernaan.

4. Jika kita sering merasa KHUATIR, maka kita mudah terkena penyakit Nyeri Bahu.

5. Jika kita MUDAH TERSINGGUNG, maka kita akan cenderung terkena penyakit Insomnia (susah tidur).

6. Jika kita sering mengalami KEBINGUNGAN, maka kita akan terkena Gangguan Tulang Belakang Bagian Bawah.

7. Jika kita sering membiarkan diri kita merasa TAKUT yang BERLEBIHAN, maka kita akan mudah terkena penyakit GINJAL.

8. Jika kita suka ber-NEGATIVE THINKING, maka kita akan mudah terkena DYSPEPSIA (penyakit sulit mencerna).

9. Jika kita mudah EMOSI & cenderung PEMARAH, maka kita terdedah terhadap penyakit HEPATITIS.

10. Jika kita sering merasa "SOMBONG" (tidak pernah peduli) terhadap lingkungan, maka kita akan berpotensi mengalami Penurunan Kekebalan Tubuh.

12. Jika kita sering MENGANGGAP MUDAH semua persoalan, maka hal ini boleh mengakibatkan penyakit Diabetes.

13. Jika kita sering merasa KESEPIAN, maka kita boleh terkena penyakit Demensia Senelis (berkurangnya memori dan kontrol fungsi tubuh).

14. Jika kita sering BERSEDIH dan merasa selalu RENDAH DIRI, maka kita boleh terkena penyakit Leukemia (kanser darah putih)

Sumber dari buku “The Healing dan Discovering the Power of the Water”
By: Dr. Masaru Emoto



Semoga kita semua dapat menjalani kehidupan yang baik-baik dan berjaya dunia akhirat.Aamiin


Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Wednesday, 5 October 2016

Aura Serum Memberikan Kulit Wajah yang Bersinar Tanpa Parut

Assalamualaikum & salam indah untuk semua pembaca blog yati...

Artikal kali ini yati nak kongsikan satu berita gembira untuk mereka yang mengalami masalah kulit kusam, masalah parut jerawat dan masalah jeragat. Jika anda ada masalah semua ni..berita baik kerana anda berada di blog yang betul...:-)

AURA SERUM

Perkenalkan Aura Serum Jumina yang sangat-sangat Awesome....Serum yang berasaskan kunyit...dimana kita semua tahu manfaat kunyit dalam kecantikan kulit. Aura Serum ini mampu merawat masalah PENUAAN, PIGMENTASI, KEKERINGAN MELAMPAU, pori kulit yang besar, MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT DAN MEMUDARKAN JERAGAT.

Testimoni Aura Serum

KECANTIKAN KULIT WAJAH ANDA KINI LEBIH TERSERLAH DENGAN AURA SERUM JUMINA INI....

Jumina Aura Serum

💋Menyelesaikan masalah ruam
💋Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
💋Menyerap lebihan minyak keluar dari wajah
💋Anti penuaan dan anti septik
💋 Melembutkan & menegangkan kulit

Dengan khasiat ;
Kunyit, canadian willow herbs & stemcell

Price RM69 only / 25ml


*Yati sendiri dah cuba Aura Serum ni...sapu nipis2 di seluruh wajah kita selepas cuci bersih wajah muka..terasa kelembutan pada wajah...apa2 pun konsisten ok. Nanti yati kongsikan testimoni kulit yati sendiri selepas beberapa hari menggunakan Aura Serum ni. Jadi sudi2 lah melawat blog yati lagi ya.

Sekiranya anda berminat dengan Aura Serum yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, agen sah Jumina anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663

Sunday, 25 September 2016

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis

Alhamdulillah..di izinkan Allah untuk terus berkongsi kebaikan Vitamin Shaklee lagi. Ok hari ni yati nak kongsikan testimoni2 hebat dan menusuk kalbu mereka yang sembuh dengan mengamalkan Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee adalah antara makanan tambahan terbaik dari Shaklee. Menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan, kecantikan dan juga untuk awet muda.

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi DIABETES, ARTHRITIS, GOUT, KANSER, KENCING MANIS (diabetes), STROK, SAKIT JANTUNG dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk (mencegah Alzheimer)
7) Membantu dalam proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

Hari ni yati nak kongsikan testimoni2 pesakit kencing manis yang telah berjaya menurunkan bacaan gula dalam darah setelah mengamalkan Vivix Shaklee.

Testimoni bebas Kencing Manis Kulit Gebu macam Emma Maembong



Testimoni Luka Kering dengan Amalkan Vivix Shaklee



Testimoni Luka Sembuh dengan Vivix Shaklee

Alhamdulillah, kami sebagai pengedar Shaklee sangat2 bersyukur dan sentiasa mendoakan mereka yang amalkan vitamin SHaklee diberikan kesembuhan dan manfaat dari setiap vitamin. Suka sangat dapat membantu masalah kesihatan kawan2 di luar sana. Kita hanya merancang...Allah jua yang mengizinkannya...yang penting kita kena yakin usaha dengan vitamin dan Allah memberi kesembuhan...

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-
FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 24 September 2016

Merawat Ruam, Gatal-gatal & Masalah Kulit Bayi yang Sensetive

Assalamualaikum...dan salam sejahtera semua..terima kasih yati dahulukan kepada yang sudi baca artikal yati ni. Hari ni yati nak kongsikan kebaikan dan manfaat krim Herbal Blend Shaklee yang serbaguna ni.

Ruam atau gatal-gatal biasanya berlaku kerana iritasi pada kulit yang boleh disebabkan oleh pelbagai masalah. Ruam merupakan satu masalah kecil yang sebenarnya boleh dihindari dengan rawatan di rumah sahaja. Namun, dalam keadaan tertentu ruam turut memerlukan rawatan klinikal.


merawat-ruam-gatal-gatal-masalah-kulit-bayi

Ruam boleh berlaku di kalangan dewasa dan kanak-kanak disebabkan oleh sesuatu yang memberi iritasi kepada kulit. Ruam akan bermula dalam jangka masa 48 jam selepas terkena dengan alergen atau bahan penyebab (dermatitis). Dermatitis akan mengakibatkan kemerahan pada kulit atau ruam dengan tompokan merah. Ruam atau dermatitis yang lebih teruk menyebabkan masalah yang lebih buruk seperti bengkak, kemerahan dan luka.


krim-herbal-blend-merawat-ruam-gatal-gatal-bayi
 Krim Serbaguna Herbal Blend 

Testimoni Krim Herbal Blend
Bagi ibu2 yang sedang pening kepala memikirkan masalah ruam2 atau gatal si manja, anda tidak perlu risau lagi, sebab apa?sebabnya yati cadangkan gunalah krim herbal blend Shaklee. Krim ini SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN, jadi jika baby anda mempunyai kulit sensetive, tak perlu takut untuk mencuba krim herbal blend ni. Insyaallah dapat membantu masalah gatal-gatal, ruam merah pada si manja anda.


Apa Fungsi Herbal Blend® Multi-Purpose Cream?


Melembutkan kulit / tumit kasar

Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala

Menghilangkan luka dan merawat eczema

Melegakan gigitan serangga / nyamuk

Merawat kulit gatal

Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox

Losyen harian untuk kulit kering

Merawat kesan luka melecur

Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat


Antara testimoni hebat krim herbal blend shaklee :-


testimoni-krim-helbal-blend-untuk-anak
Testimoni krim herbal blend
testimoni-krim-herbal-blend
Testimoni alergik cepat surut dengan Krim Herbal Blend

Best ke best krim serbaguna Shaklee ni?Jangan biarkan masalah biasa ini menghantui bayi anda atau anda sendiri atau orang tersayang. Lagi best krim ni boleh digunakan dari baby sehingga ke semua peringkat umur. Harganya pun sangat-sangat lah berbaloi dan mampu milik. Hanya Rm 37.50 sahaja, tahan sehinggan berbulan-bulan lamanya. Bagi yati krim ni wajib ada setiap famly satu krim. 

Sms/whatsapp 0132221663 untuk tempahan..

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 10 September 2016

KESAN BERPANTANG DENGAN VITAMIN KULIT LICIN DAN CANTIK

Alhamdulillah...syukur sangat..dari masa ke semasa ramai yang mendapat manfaat daripada mengamalkan vitamin Shaklee...Set berpantang Shaklee antara yang paling laris dan menjadi pilihan ibu semasa berpantang. Saya sendiri berpantang anak ke2 pun mengamalkan set lengkap berpantang shaklee (Vitalea, B complex, Vitamin C, Ostematrix, Omega Guard, ESP, Alfalfa)...Alhamdulillah sangat-sangat berpuas hati, badan tak de lemah dan muka pucat lepas bersalin, mungkin juga sebab saya amalkan set hamil Shaklee dari awal mengandung lagi.

Yang paling best....MASALAH SEMBELIT TAK ADE OK....syok sangat sebab ank sulung saya ada masalah dengan buang air besar ni. Badan pun cepat je turun..back to normal lemak2 cepat terbakar dengan bantuan Omega Guard & Alfalfa...susu badan Alhamdulillah cukup untuk baby handsem saya :-)

Hari ni saya nak kongsikan kisah che wan kita yang telah merasa sendiri kesan vitamin Shaklee yang sanagt owsem ni...


3 tahun konsisten Set Cantik shaklee plus Set resdung wajah saya dah bebas jerawat! 

"Gambar sebelum 2012 tu, mimpi ngeri bagi saya. Muka jadi camni disebabkan kedegilan saya mencuba pelbagai produk muka dipasaran. Dan juga saya mengalami masalah resdung berserta alergik makanan laut. Start 2013, consume shaklee untuk berpantang dan milkbooster. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sy nampak terutamanya bahagian kulit wajah. So, sy continue je makan shaklee sampai skrg. Saya takut nak cuba produk lain, shaklee je yang buatkan saya yakin!"

-Che wan 

TESTIMONI BERPANTANG KULIT CANTIK
LAGI KISAH BERPANTANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Thursday, 8 September 2016

11 Sebab Buah Pinggang Rosak ;Buah Pinggang Tanggujawab Anda

Seringkali kita dengar pada zaman sekarang..terlalu ramai rakyat Malaysia mengalami masalah buah pinggang...kalau zaman dahulu...selalunya yang mengalami masalah buah pinggang ni mereka yang dah berumur..tapi sekarang kanak2 yang berumur 8 tahun pun dah ada yang mengalami buah pinggang rosak.

Saya sendiri yang kerja di syarikat logistik Kelatan, boleh dikatakan hari2 ada je ubat yang perlu dihantar ke rumah pesakit. Tu untuk mereka yang mencuci buah pinggang di rumah..kalau yang perlu mencuci darah di hospital lagi la ramai kan.

Masalah kegagalan buah pinggang yang semakin meningkat di kalangan masyarakat kita dipercayai akibat gaya hidup dan tabiat pemakanan tidak sihat yang boleh menjurus kepada penyakit kencing manis serta tekanan darah tinggi.

Di sini saya kongsikan 11 sebab buah pinggang rosak yang di tulis oleh Dr Malinda.

Perkongsian daripada Dr Malinda

Recently terima beberapa call yang mencari doktor untuk jaga dialysis centre. Excitedly, mereka kata sekarang ni doktor yang terlatih dalam dialysis ni macam goreng pisang panas. High demand!
True Enough. Tapi apa maksudnya? Terlalu ramai pesakit yang perlu menjalani dialysis! Kes penyakit buah pinggang semakin meningkat, betul?
Cukuplah 13 tahun melihat saya arwah ayahanda tersayang menderita penyakit buah pinggang. Di tebuk perut untuk 'Peritoneal dialysis'. Di operation utk AV Fistula. Menahan sakit di cucuk setiap 2 hari sekali utk mencari urat darah menyambung ke mesin dialysis. Kurang darah. Susah bernafas akibat air banyak yang berkumpul dalam badan dan pelbagai komplikasi lain..
Being as a doctor is different. Tapi bila perkara itu berlaku pada anggota keluarga sendiri - Then, baru kita betul-betul tahu, how they suffer!
Saya tidak mahu itu kesudahan hidup saya. Saya tidak mahu ia berlaku lagi pada ibu, suami, anak-anak dan keluarga saya. Saya juga tidak mahu anda semua mengalami nasib yang sama. It's really PAINFUL! Jaga diri kerana jika kita perlu menjalani dialysis setiap 2-3 hari sekali, semua anggota keluarga akan merasa kesulitannnya..

11 Faktor yang merosakkan Buah Pinggang:
1) Kerap tahan kencing
2) Kurang minum air
3) Suka makan makanan masin
4) Suka minum minuman bergas.
5) Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (Urinary Track Infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.
6) Kerap makan daging merah dan Seafood (Tinggi Uric Acid)
7) Kerap makan Pil Tahan Sakit
8 ) Merokok
9) Obesiti
10) Alkohol
11) Penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis yang Tidak terkawal
Buah Pinggang Kita. Amanah Kita.
- Dr. Malinda.


Testimoni Hebat Vivix Shaklee

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Monday, 5 September 2016

SELESAIKAN MASALAH KULIT KUSAM SECARA SEMULAJADI

Anda mengalami masalah kulit kusam tak bermaya? Sekarang ni ada macam-macam produk di pasaran untuk kecantikan...tapi pastikah kita produk yang digunakan itu betul2 selamat dan tidak memudaratkan kita pada masa akan datang....ingat jangat sebab nak cantik, kita merana sepanjang hayat.

Pastikan produk yang anda gunakan betul2 selamat dan berkesan untuk anda pada masa sekarang dan juga selama2nya.

Tahukah anda produk Shaklee sebelum dipasarkan telah melalui pelbagai ujikaji dan kajian oleh pakar saintis? Syarat utama syarikat Shaklee adalah memastikan setiap produk yang dikeluarkan betul2 Selamat bukan sahaja kepada pengguna tetapi juga untuk alam sekitar, Berkesan dan yang ini memang pakar2 saintis menggunakan bahan2 yang betul2 berkualiti dan memberi manfaat kepada badan pengguna.

Berbalik kepada tajuk asal Kulit Kusam...kepada yang mengalami masalah kulit kusam...anda jangan risau...ada berita baik untuk anda semua.. rahsianya ialah...amalkan set Optimum Kulit Cantik Gojes Menawan Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vitamin C, Vitamin E, Vivix Shaklee & Collagen Shaklee.

Yang lagi best...bulan ni ada Promo ESp & Vitamin C...berbaloi2 orang kata. Tak nak cakap panjang...biar gambar dan testimoni yang berbicara..




Testimoni 1:"dah ambik Vitamin C ni..kulit muka makin cerah..jadi cerah sebab jeragat berkurangan.Alhamdulillah sekarang muka dah bersih.Lingkaran panda keliling mata pun berkurangan...suka..sukaa"

Testimoni 2: "2 hari lepastumbuh jeragat besar kat dagu..tapi harini baru saya perasan dia dah surut, xde tinggal parut, pegang kulit pun rasa best je, baru konsisten makan Vit C"

Testimoni 3: " Terbaik Sr Vitamin C..berapa bulan nie makan kulit makin cerah..parut jerawat pun cepat hilang.Kalau rasa nak selsema telan 2biji terus mmg tak jadi selsema."





Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Friday, 19 February 2016

Merawat Kanser dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum..dan salam hari Jumaat yang penuh barokah....hari ni yati nak kongsikan KEBAIKAN, KELEBIHAN,KHASIAT Vivix Shaklee untuk pesakit kanser...

Bila kita dengar je perkataan kanser...semua orang akan takut...betul tak? Sebab apa? sebab kita fikir, bila dah dapat kanser kita akan mati..padahal MATI tu semua akan rasa kan..cuma lambat atau cepat je.

Kalau nak kira..pesakit kanser ni lagi untung...sebab apa?Sebab...Allah taala sayang mereka..Allah taala bg warning awal...warning apa? Warning untuk kita menambahkan amal ibadat, ingt mati..so secara tidak langsung..bila kita sakit ni..kita akan dekat dengan Allah kan...jd itulah kelebihannya..org yang tak sakit ni...mungkin akan alpa sikit dengan kesibukan dunia...

Jadi, kawan yang ada masalah kesihatan, jangan asyik bersedih dan menyalahkan takdir...ingat Allah sentiasa ada.  Hari ni yati nk berkongsi bagaimana Vivix shaklee ni banyak membantu pesakit kanser sembuh dari kanser dengan izin Allah taala.




Bagaimana VIVIX boleh membantu?

Kandungan utama dalam VIVIX adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser: 

1. Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.  

2. Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
3. Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007 oleh  Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).

4. Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). 

Bagaimana sel kanser membiak? Hakikatnya semua orang mempunyai potensi untuk mengidap kanser. Bagaimana? Jika sel yang tua tidak mati dan seterusnya sel yang tidak mati itu akan berganda, ia akhirnya akan menjadi sel kanser. Lihat, betapa pentingnya sel diperbaharui.


Testimoni 1 : Barah Rahim Hilang dengan Vivix Shaklee

Testimoni Barah Rahim Hilang Mengamalkan Vivix Shaklee
Testimoni 2 : Sebelah payudara BEBAS KANSER






Rahsia di dalam kehebatan Vivix Shaklee ini terletak pada bahan yang dipanggil ‘Resveratrol’ iaitu sejenis bahagian tumbuhan yang dipanggil polyphenols. Komponen ini mempunyai bahan antioksidan yang sangat tinggi yang mampu memelihara badan daripada kerosakan DNA yang boleh menyebabkan risiko seperti KANSER, KENCING MANIS, PENYAKIT JANTUNG dan pelbagai penyakit.


Tak kenal maka tak cinta...cuba dulu baru terasa kehebatan Vivix Shaklee ni...


Lagi Testimoni Vivix Shaklee...Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Merawat Kanser dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum..dan salam hari Jumaat yang penuh barokah....hari ni yati nak kongsikan KEBAIKAN, KELEBIHAN,KHASIAT Vivix Shaklee untuk pesakit kanser...

Bila kita dengar je perkataan kanser...semua orang akan takut...betul tak? Sebab apa? sebab kita fikir, bila dah dapat kanser kita akan mati..padahal MATI tu semua akan rasa kan..cuma lambat atau cepat je.

Kalau nak kira..pesakit kanser ni lagi untung...sebab apa?Sebab...Allah taala sayang mereka..Allah taala bg warning awal...warning apa? Warning untuk kita menambahkan amal ibadat, ingt mati..so secara tidak langsung..bila kita sakit ni..kita akan dekat dengan Allah kan...jd itulah kelebihannya..org yang tak sakit ni...mungkin akan alpa sikit dengan kesibukan dunia...

Jadi, kawan yang ada masalah kesihatan, jangan asyik bersedih dan menyalahkan takdir...ingat Allah sentiasa ada.  Hari ni yati nk berkongsi bagaimana Vivix shaklee ni banyak membantu pesakit kanser sembuh dari kanser dengan izin Allah taala.




Bagaimana VIVIX boleh membantu?

Kandungan utama dalam VIVIX adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser: 

1. Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.  

2. Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel, resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.
3. Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007 oleh  Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (di mana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).

4. Diterbitkan dalam jurnal Karsinogenesis, satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen). 

Bagaimana sel kanser membiak? Hakikatnya semua orang mempunyai potensi untuk mengidap kanser. Bagaimana? Jika sel yang tua tidak mati dan seterusnya sel yang tidak mati itu akan berganda, ia akhirnya akan menjadi sel kanser. Lihat, betapa pentingnya sel diperbaharui.


Testimoni 1 : Barah Rahim Hilang dengan Vivix Shaklee

Testimoni Barah Rahim Hilang Mengamalkan Vivix Shaklee
Testimoni 2 : Sebelah payudara BEBAS KANSER






Rahsia di dalam kehebatan Vivix Shaklee ini terletak pada bahan yang dipanggil ‘Resveratrol’ iaitu sejenis bahagian tumbuhan yang dipanggil polyphenols. Komponen ini mempunyai bahan antioksidan yang sangat tinggi yang mampu memelihara badan daripada kerosakan DNA yang boleh menyebabkan risiko seperti KANSER, KENCING MANIS, PENYAKIT JANTUNG dan pelbagai penyakit.


Tak kenal maka tak cinta...cuba dulu baru terasa kehebatan Vivix Shaklee ni...


Lagi Testimoni Vivix Shaklee...Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Sunday, 14 February 2016

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Pesakit Jantung


Alhamdulillah...pagi ni yati diberikan kekuatan untuk menulis entry mengenai testimoni pesakit jantung berjaya sembuh dengan mengamalkan Vivix Shaklee...sesungguhnya kita berusaha..dan terus berusaha..selebihnya tawakkal kepada Allah yang Maha Penyembuh,

Oklah, jom kita lihat antara testimoni menyusuk kalbu pesakit jantung...

Testimoni 1 :Ni kisah Mak abe Mat

"Mak abg mat adalah pengidap jantung yang kronik dan doc pernah suggest untuk operate dan pakai mesin tp anak2 tak bagi...
Selepas guna vivix 1 btl Alhamdulillah badan rasa bertenaga dan blh bernafas dgn baik...bila dah sihat dia stop mkn vivix dan cuba produk lain yang orang lain jual...
Tp produk tu tak ok dan dia kena serangan jantung balik.. Emergency call bagitau nak vivix dengan segera..
Lepas mkn vivix alhamdulillah sihat & bdn tambah bertenaga...
Sekarang sudah consume 3 btl vivix & sepanjang amalkan vivix tak masuk hospital lagi..kalau tak blh dikatakan sering masuk hospital"

Jadilah seperti mak abe mat..:-)



Testimoni 2 : Dari 2 spring hanya 1 spring sahaj yang perlu dimasukkan


"Testimoni terbaik hari ini,masuk ofis hari ini dikhabarkan sorang technician (dah pencen) terpaksa operate jantung untuk masukkan 2 spring . Appoinment dengan doktor terkejutsebab hanya 1 spring sahaja yang perlu dimasukkan. Rupa2nya sebelum ini dia consume Vivix Shaklee 3 botol. Alhamdulillah dah sihat dan cergas dia sekarang. hari ini di ofis masing-masing bercerita pasal Cik Vivix"

Jadilah seperti Technician :-)



Untuk pengetahuan semua, Vivix ni telah menjalani ujian klinikal dan bukan calang-calang orang yang mencipta produk ini..doktor dan saintis yang pakar telah membuat pelbagai ujian dan ekpsrimen, kiranya kita tak perlu dah nak ragu2 mengenai keberkesanan setiap produk Shaklee,,,bila kita dah amalkan secara konsisten..doa banyak2 Allah bagi kesembuhan kepada kita. Insyaallah.


Nak lagi testimoni hebat bersama Vivix Shaklee?Ok jom KLIK SINI.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

Wednesday, 10 February 2016

Bell's Palsy sembuh dengan Mengamalkan Vivix Shaklee

Menurut, Dr. Loganathan, Bell’s palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas. Penyakit Bell's Palsy ni akan menyerang tidak kira usia dan jantina. Jadi semua orang kena take care.

Hari ini yati nak kongsi testimoni yang berjaya sembuh dengan mengamalkan Vivix Shaklee...

Ikhtiar Yang Luar Biasa, hasilnya Juga Luar Biasa

Testimoni Luar Biasa Vivix Shaklee


Alhamdulillah..Allah sentiasa menolong hambanya yang sentiasa berusaha...

1.Bell Palsy lebih 20 tahun telah pulih

2.Suami mengalami Vertigo sehingga mengganggu saraf pendengaran kembali sihat

3.Anak bujang hampir terputus jari, alhamdulillah jarinya seperti normal

4.Anak perempuan yang disyaki Down Syndrom, Alhamdulillah lahir sebagai puteri yang cukup sifat dan bijak..

Alhamdulillah...dengan izin Allah, ViVIX Shaklee adalah salah satu usaha yang luar biasa dan hasilnya juga sangat luar biasa.
Lagi Tentang Keistimewaan Vivix Shaklee

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 26 January 2016

Vitamin Bajet Untuk Ibu Menyusu

Set Bajet Untuk Ibu Menyusu

1. ALFALFA
Seringkali dikenali dengan 1001 khasiat yang tak ternilai. Apa yang penting ianya adalah berfungsi sebagai:
-Mengandungi "galactogogue" yang membantu 
✿MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU
✿Memekatkan susu
✿Membantu perkumuhan (lebih lawas)
✿Membuang angin dalam badan
✿Mengelakkan baby dari kembung perut

2. OSTEMATRIX/KALSIUM
Ini adalah pil kalsium yang luarbiasa! Ianya lebih dari hanya KALSIUM. Kenapa?Ianya juga mengandungi vitamin D dan magnesium yang bila digabungkan bersama akan menghasilkan penyerapan kalsium dengan lebih baik.

✿Mudah ditelan.
✿Mengelakkan kuantiti susu berkurang ketika haid
✿Membantu masalah sembelit bagi ibu-ibu.
✿Membantu pembinaan darah,tulang, gigi dan saraf
✿Mengelakkan osteoperosis
✿Mengelakkan rasa sengal kaki dan tulang belakang
✿Sentiasa bertenaga dan tidak mudah letih lesu

Set Bajet Vitamin ibu Menyusu

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Berpantang dengan Sihat, Luka Cepat Sembuh & Cergas

Set Bersalin Shaklee membantu Ibu SIHAT, CERGAS dan LANGSING
♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

Amalan berpantang selepas bersalin adalah satu proses menyeluruh, bertujuan untuk memelihara kesihatan dan kewanitaan perempuan Melayu. Selain daripada mengamalkan amalan & petua ketika berpantang, makanan tambahan juga memainkan peranan yang penting dalam membantu ibu berpantang kembali sihat, mendapatkan bentuk badan yang ideal dan memberikan zat yang berkhasiat kepada bayi melalui susu ibu.

Ramai yang sudah berjaya dengan mengamalkan set berpantang Vitamin Shaklee, termasuk saya sendiri yang mengambil set penuh Vitamin Shaklee ketika berpantang anak kedua. Jom kita lihat apakah keiitimewaan Set Berpantang Shaklee ini....

~Keistimewaan Set Berpantang Shaklee~

❥ Boleh diambil seawal hari pertama selepas anda bersalin.
❥ Sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal mahupun secara pembedahan.
❥ Pengambilannya tetap boleh diteruskan walaupun bayi anda mengalami jaundis (demam kuning) kecuali Alfalfa
Mempercepatkan penyembuhan luka pembedahan ataupun luka bersalin.
❥ Memberikan tenaga yang berpanjangan dan cergas sentiasa untuk anda menyusukan dan menjaga bayi anda.
❥ Muka dan kulit anda juga kelihatan berseri-seri sepanjang berpantang.
Bebas daripada sembelit yang teruk semasa tempoh berpantang.
Penjimatan dari segi harga kerana anda boleh continue pengambilannya untuk melengkap kan tempoh penyusuan bayi anda secara ekslusif.

sms/whatsapp 0132221663 dan dapatkan konsultasi PERCUMA EXCLUSIVE untuk pelanggan saya sahaja...ツ



Lagi KEHEBATAN Set Berpantang Shaklee.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121