Thursday, 17 December 2015

Testimoni Berpantang Bersama Set Vitamin Shaklee

Entry kali ini, yati nak kongsikan testimoni Pn.Asilah yang mengamalkan set berpantang vitamin Shaklee...tak nak cakap banyak, jom kita baca apa kesan terhadap Pn.Azilah sepanjang amalkan vitamin Shaklee ni...


Assalamualaikum.
Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.

Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok. wink emoticon

First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.

Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. 3Rezekii...Hehe...Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya tak join membership Shaklee lagi tau time ni, kak ipar saya je yang bergiat aktif dengan Shaklee. Dalam hati kata la jugak, ok ke Shaklee ni...Vitamin je pn...Selalu orang pantang amek jamu kan..huhu...

14 hari berpantang, berat saya turun, back to normal. Macam sebelum mengandung, 46kg...Sukaa sangat-sangat la..Dah bersalin czer, anak sulong pulak tu kan.Saya hanya bergantung sepenuhnya kepada set pantang Shaklee.

Yang anak kedua ni pun, saya amalkan set pantang Shaklee. (Vitalea, B Complex, Vita C Plus, Zinc, Ostematrix dan ESP) Walaupun bersalin normal, saya senang nak buang air besar. Seawal hari ke-3 berpantang, saya dah buang air besar. Ostematrix tu best, melembutkan najis dan sekaligus menyenangkan saya untuk ke toilet. Legaa sangat-sangat.
.
.
Set pantang ni bukan je bagi luka bersalin saya cepat baik, tapi memberikan tenaga berpanjangan. Seriously saya cakap, set pantang ni memang best! Even malam-malam berjaga susukan baby, tapi bila siang tu, tak rasa sakit-sakit kepala pun..(B Complex hindar stress). ESP tu memudarkan strech marks tau..Tak la nampak perut tu hitam je dari kesan strech marks.

Bila saya share cerita set pantang ni dengan kawan-kawan saya, mostly memang akan pilih set pantang ni sebagai pilihan mereka ketika berpantang. Alhamdulillah, apa yang saya kongsikan ni, saya dah lalui dan rasa sendiri kehebatan Set Pantang Shaklee.

Tq kepada semua yang baca kisah cinta saya dengan Shaklee ni sampai habis. - Pn.Asilah





Rahsia Ibu Berpantang Kekal Cergas, Langsing dan Cantik dengan Set Berpantang Shaklee


Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Friday, 23 October 2015

SET MENYUSU, KURUS & CANTIK

Adakah anda ibu menyusu?
Adakah anda ingin kurus?
Adakah anda mengalami masalah dalam menyusu anak?
Jika YA...jangan risau..Shaklee ada penyelesaiannya..
Set Menyusu & Kurus Shaklee membantu :-
Ibu menyusu cantik dan bertenaga
Ibu menyusu kekal langsing dan gojes
Menambah penghasilan susu yang cepat dan banyak untuk anak anda.
Membantu rambut yang sihat dan cantik
Ibu gojes anak sihat..
Set Menyusu & Kurus Shaklee selamat untu ibu dan anak...
Order sekarang untuk kebahagiaan ibu dan anak..
Sms/Whatsapp 0132221663 (yati)
Siapa berusaha pasti berjaya..
Sms/whatsapp 0132221663 (yati)




Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini, hubungi saya segera, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 3 October 2015

Oktober Bulan Cinta

Bulan Oktober ialah bulan cinta bagi saya sebab, bulan ni adalah bulan kelahiran saya, 25 Oktober 1985, save the date ya..haha.

Shaklee ni macam tau2 je kan..dia buat promo bulan ni Buy 2 Vitamin Shaklee at 50 % diskaun...ibarat Buy 1 FREE 1..ha best tak? Kepada peminat tegar Vitamin E...mesti korang semua senyum lebar kan..Tapi selalunya kalau ada promotion macam ni, stok cepat je habis..so jangan tunggu lama-lama...order sekarang ya...

       Beli 1 Dapat 2 



Antara kelebihan Vitamin E yang perlu anda tahu dan rasa sendiri adalah :-
  • Awet muda
  • Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
  • Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
  • Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 5 September 2015

PROMOSI SEPTEMBER;CANTIK, AWET MUDA, BERTENAGA, KURUS & SIHAT BERSAMA ESP SHAKLEE

Salam semua...bulan September adalah bulan promosi bagi ESP dan Vitalea for Children.

Bila sebut je ESP...CANTIK, AWET MUDA, KURUS, BERTENAGA, akan terbayang-bayang dalam kepala saya...dan juga dalam kepala mereka yang sudah mengamalkan ESP ni...

Kepada peminta tegar ESP Shaklee, time nilah nak rebut peluang nak membeli dengan bijak..sebab apa?sebab bulan nikan ada promo BUY 6 FREE 1 atau Buy 2 ESP get 5% diskaun...

Kepada yang belum pernah mencuba,..time ni jugaklaj masa yang sesuai untuk mencubanya...

Saya kongi sedikit kebaikan ESP Shaklee:-

1) Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri,
2) Membantu hilangkan parut jerawat di muka,
3) Memberi tenaga berpanjangan,
4) Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih,
5) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
6) Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
7) ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan,
8) Mengawal paras kolesterol dan
9) Menyokong kesihatan jantung dan prostat.




Bagaimana ESP membantu anda KURUS?Klik SINI
Tips KURUS dengan Shaklee?Klik SINI
Masalah kulit berjerawat, kering dan kusam?Klik SINI


Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Friday, 1 May 2015

Selamat Hari Pekerja Kepada Semua....

Assalamualaikum dunia...salam hari buruh atau hari pekerja...selamat bercuti kepada mereka yang bercuti...saya?saya pun bercuti gak..tapi just bercuti dari pergi kerja harian lah..kerja hakiki sebagai isteri, ibu, hamba Allah tetap di teruskan seperti biasa...:-)

Dah lama xupdate cerita kat blog yatiyue ni...nasib baik sarang2 yang bersarang dapat disapu, tupun dengan gigih gak la nk membersihkannya...

Kepada mereka-mereka yang sedang mencari produk vitamin untuk kesihatan semulajadi dan berkesan boleh PM/Whatsapp yati ya...yai jual vitamin Shaklee...nak tanya je..xmau beli pun xpe..saya mmg suka orang bertanya ni...bak kata pepatah..malu bertanya sesat jalan...hihihi..

Sebelum saya tamatkan entry ni...nak bagitau berita gembira...vitamin up kan sistem imunisasi sudah ada di pasaran ya...Nutriferon nama dia...suka tak?pengamal tegar nutriferon mestilah suka...sebab nutriferon ni dia bertindak dengan cepat tau..tingkatkan sistem imunisasi badan...ibu2 yang ada anak2 yang kerap demam tu sanagt-2 di galakkan untuk mencuba....tak kenal maka tak cinta...Love it!!!

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Sunday, 22 March 2015

Doa Tahajud oleh UNIC; Sangat Menyentuh Hati


Ya Allah, berikanlah kami hidayah dan tunjukkanlah kami jalan yang benar...Hidupkanlah kami dengan Iman, matikanlah kami dalam Iman....damaikanlah hati kami semua. Lindungilah keluarga ku, suami, anak-anak, ibu bapa, adik beradik, saudara mara dan semua umat islam..Aamiin.
 

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121