Wednesday, 16 July 2014

Cinch Energy Tea Mix Penggalak Tenaga Secara Semulajadi dan Meningkatkan Metabolisme Badan

Anda ingin bertenaga sepanjang hari? Hadapi masalah metabolisme yang Rendah? Dah cuba diet sendiri tapi gagal? Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal?

Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.

CINCH Energy TEA MIX adalah produk yang terbaik untuk menaikkan metabolisme badan anda, ia bukan sahaja utk meningkatkan metabolisme malah utk menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari (energy booster).



Ramuan terdiri daripada Green Tea Powder, Red Tea Extract, White Tea Extract dan Rooibos Red Tea Extract.
Selain rasanya yang sedap, ia mempunyai antioksida yang cukup tinggi dan sebagai pencegah kanser, dapat membuang toksin, meningkatkan metabolism dan seimbang bendalir badan, juga dapat membantu membakar lemak dengan lebih cepat, Iaitu dapat menurunkan berat badan dan membantu poses penghadaman, anti bacteria serta membantu melawan penyakit.

KEBAIKAN CINCH ENERGY TEA

-Membekalkan tenaga untuk bergerak aktif sepanjang hari
-Mengandungi taurina yang mana ianya berfungsi untuk menggalakkan metabolisme, melarutkan lemak dan membantu menghasilkan otot tanpa lemak.
-Pilihan yang lebih sihat dan terbaik bagi menggantikan kopi untuk bekalan tenaga
-Boleh diminum panas atau sejuk. Lebih sedap jika dicampur madu dan cinch tea dan diminum sejuk.
-Mudah untuk dibawa dan dibancuh kerana berbentuk sacet, hanya perlu shake atau kacau.


Sesuai untuk siapa Cinch Energy Tea ni? Sesuai untuk semua golongan tidak kira remaja dewasa atau warga emas terutama mereka yang selalu kerja berat, yang aktif dan selalu buat kerja luar.

Apakah kaitan Metabolisme dengan Berat Badan?Klik untuk lebih lanjut.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Doa Membuka Apa Sahaja yang Tertutup;Surah Al Fath (Kemenangan)


Surah Al-Fath, ayat 1 hingga 3. Jadikanlah dia amalan harian. InsyaAllah apa sahaja yang tertutup seperti rezeki yang tertutup, jodoh lambat, perniagaan tidak menjadi, hadiri temuduga, minda yang tertutup, ketika mahu berdepan dengan peperiksaan (bimbang 'blank'), hati yang tertutup hingga rasa berat mengerjakan ibadah dan sering melambat-lambatkan solat, ketika perang atau berdepan dengan musuh. Serta banyak lagi. Insya Allah akan Allah buka segalanya. Aamiin.

Ingin tahu amalan-amalan pada hari Jumaat Penghulu segala hari?Klik SINI.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Saturday, 12 July 2014

Kenapa Soya Shaklee Menjadi Pilihan Orang Ramai?

Dalam islam, kita di ajarkan bersederhana (wasatiah) dalam menjalani kehidupan harian. Sama seperti dalam diet harian, kita mestilah makan berpada2 jangan berlebih-lebihan. Bagi anda yang tertanya2 baik kah soya untuk kesihatan, anda boleh membaca di SINI.

Bagaimana ingin kenal pasti soya yang terbaik?Anda boleh meneruskan pembacaan di SINI.

Protein adalah bahan utama dalam pembentukkan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ.


~KELEBIHAN ESP~

1) Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri,
2) Membantu hilangkan parut jerawat di muka,
3) Memberi tenaga berpanjangan,
4) Menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih,
5) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
6) Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
7) ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan,
8) Mengawal paras kolesterol dan
9) Menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Jom lihat tips bagi memilih soya yang terbaik

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Friday, 11 July 2014

Tudung Denim Soft Awning yang Sangat Cantik (Awning Silang)

Assalamualaikum dan salam tengah hari...
Alhamdulillah bertemu lagi kita di hari jumaat penghulu segala hari. Selamat menjalani ibadah puasa, hari ini dah masuk hari yg ke12 umat islam berpuasa. Semoga kita semua di permudahkan segala urusan.Aamiin.

Hari ini yati nak update stock tudung baru koleksi Haryati to U shoppe. Tudung denim Awning silang ni simpale je tau tapi cantik...nampak elegen aje..:-), sangat sesuai untk pakai dengan seluar jeans, tshirt, baju kurung, blouse ya. oklah..xmau cakap banyak,jom tengok warna apa yang available...selamat menjamu mata ya...

Tudung Denim Exclusive

Tudung Denim Awning Silang
Saiz M
Kain:Cotton Denim 
Jahitan:Kemas 
Potongan:Sesuai untuk tembam
Harga:Rm29 sahaja (including postage)

Purple Manggis

Hijau Lumut

Pink Maroon

Coklat 

Hijau Kelabu

Berminat? sms/whatsapp je yati ya...

Koleksi Tudung Hoodie Yang sangat Gojes.Klik SINI

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:- 

Email:haryati.yasim@gmail.com 
sms / whatsapp :0132221663 
ID No :909121

Wednesday, 9 July 2014

Cara Mudah Order Shaklee Secara Online;Sistem Esell

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca2 yati yang gojes...

Berita baik kepada semua peminat2 Shaklee dan pelanggan2 yati..Shaklee telah memperkanlkan satu sistem yang baru iaitu, sistem eSell. Apa itu eSell? Sistem eSell ini membolehkan anda membuat pembelian vitamin Shaklee secara online maksudnya buat pembelian secara terus dengan klik link yang yati telah sediakan.Anda pilih je nak vitamin apa atau nak set vitamin apa, so tak perlu lah nak tunggu yati balas msg atau wassap..selepas buat pembayaran, tunggu je abang posmen datang hantar vitamin di rumah...senang dan cepat kan?Bila dh buat pembelian secara online mcm mana pula cara makan?Ok, yang ni jangan risau, anda yang membuat pembelian secara terus ni tetap customers yati yang yati sayang, so yati akan bagi konsultasi secara percuma kepada anda...:-)

Langkah-Langkah nak order Secara Online

1.Pergi mana-mana entry dalam blog yati , scroll bawah sekali, Klik link yang yati bagi contoh "Order vitamin Kecantikan.klik SINI"

2. Paparan website Shaklee akan terpapar. Klik pada Agree jika anda mahu terus membuat belian. Dan klik pada butang Next.


3. Produk yang anda mahu beli akan terus terpapar. Anda boleh kurangkan atau tambah jumlah produk pada bahagian 'Quantity' dan klik pada butang 'Update'. Anda bersetuju, terus klik pada butang'Checkout'.


4.Isikan butiran anda dengan lengkap. Dan klik pada butang'Continue' bagi meneruskan proses beli Shaklee online.

5.Semak semula butiran anda, puas hati dan klik pada 'Proceed for Payment'

6. Anda hampir selesai beli Shaklee online. Pilih kad anda Visa/Master. Kemudian masukkan 'Car Holder Name', 'Credit/Debit Card Number, 'Expiry Date' dan 'Security Code'(3 nombor di belakang kat debit/credit anda'. Selesai, klik pada confirm payment. Anda akan terima MSOS code (jika anda menggunakan Maybank Card) melalui HP anda.

7. Masukkan MSOS code dan klik pada butang OK.

8. Akhir sekali, anda akan menerima slip berserta Sales Order Number. DONE!!

Sebarang pertanyaan dan kemuskilan boleh hubungi yati ya...Selamat bershopping Shaklee secara ONLINE...:-)

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 8 July 2014

Vitamin Untuk Lelaki yang Hebat

Kepada kaum lelaki, anda juga bertuah sebenarnya, ini kerana Shaklee juga ada menyediakan set vitamin untuk kesihatan anda yang bergelar lelaki...sebenarnya vitamin shaklee sesuai untuk semua jantina sama ada lelaki mahupun perempuan. Cumanya, katakan anda seorang lelaki yang ingin mengambil supplement untuk menjaga kesihatan anda, so boleh ambil set vitamin lelaki ini sebagai menjaga kesihatan anda secara keseluruhan.

Set Kesihatan Lelaki Shaklee membantu membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki terdiri daripada;
1.Vitamin E Complex
2.Omega Guard
3. Zink Complex
4.CoQhealth Plus


Kebaikan Set Kesihatan Lelaki :

[✔] Vitamin E - Merupakan salah satu anti-oksidan yang terbaik. Ianya melambatkan proses penuaan. Vitamin E boleh mengurangkan risiko sakit mata tertentu, sakit jantung, kanser dan Alzheimer. Kajian menunjukkan ia juga mampu mengurangkan kerosakan otot selepas bersenam. Vitamin E juga meningkatkan kesuburan lelaki di mana ia meningkatkan kualiti sperma.

[✔] Omega Guard - Bagus untuk melindungi jantung. Asid lemak Omega-3 membantu mengekalkan tekanan darah dan paras trigliserida yang rendah serta mengurangkan denyutan jantung yang terlalu laju. Omega-3 membantu mengurangkan risiko pembekuan dan arteri disekat dan melancarkan aliran darah dalam jantung. Kajian menunjukkan lelaki yang cukup Omega-3, mempunyai risiko yang rendah untuk menghidapi sakit jantung.

[✔] Zinc Complex - melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga. 

[✔] CoQHealth Plus - CoQHealth Plus daripada Shaklee merupakan supplement yang kaya dengan kandungan Coenzyme Q10 (CoQ10) yang mempunyai banyak kebaikan dalam diri kita. CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan juga ekstrak Teh Hijau.
-Selain baik untuk jantung, ianya juga terbukti dalam satu kajian dapat membantu meningkatkan pergerakan sperma di kalangan lelaki. Ini sekaligus dapat meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan meningkatkan kebarangkalian isteri untuk hamil.

TESTIMONI KESUBURAN SHAKLEE BERJAYA HAMIL

Dapatkan Set Vitamin ini sekarang. Order Vitamin untuk Lelaki Hebat. Klik SINI.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Wednesday, 2 July 2014

Vivix;Supplement untuk Mereka yang Mementingkan Kesihatan dan Kecantikan

Alhamdulillah...berkat bulan Ramadhan ini, promo Shaklee pada bulan ini ialah Vivix Shaklee (Buy 6 Free 1). Vivix Shaklee merupakan antara makanan tambahan yang terbaik dari Shaklee untuk anda yang mementingkan kesihatan, kecantikan dan juga awet muda.

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, jantung, masalah sendi dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Promo Vivix July 2014
Kenapa Vivix Shaklee?

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalamai kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA set tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan (awet muda gitu)

Testimoni Vivix Shaklee
Ramai pengguna vivix yang berpuas hati dengan minuman hebat ini. Klik Sini lagi pelbagai koleksi testimoni Vivix.

Order Vivix di sini.

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121

Tuesday, 1 July 2014

Tip Hebat Kekal Langsing dan Sihat Sepanjang Ramadhan (Semasa Berpuasa)

Amat penting bagi anda untuk mengetahui jenis makanan yang baik untuk diambil semasa berpuasa. Ini untuk memastikan puasa anda berjalan lancar dan badan tetap sihat.

Berikut beberapa tip yang boleh membantu anda segar dan sihat sepanjang berpuasa. Insyaallah tip ini dapat mencegah masalah dehidrasi dan kekurangan tenaga.


Semasa Berpuasa
1.Cairan Dalam Badan
-Semasa berpuasa, anda tidak makan dan minum lebih 12 jam. Untuk menjaga cairan dalam badan, ambillah makanan yang mengandungi gamma linoleic acid (GLA) seperti sayuran hijau berbiji seperti buncis, kacand panjang atau kacang botol.

2. Nasi Beras Merah
-cuba gantikan nasi putih dengan beras merah. Ini kerana beras merah mengandungi karbohidrat kompleks dan dapat memabntu anda merasa kenyang lebih lama.

3.Buah & Sayuran
-Ia sangat baik untuk di ambil ketika berpuasa. namun elakkan buah-buahan yang bersifat dueratik seperti tembikai, tomato, lobak merah dan sebagainya.

4. Elakkan makanan manis
-Makanan manis boleh diambil ketika berbuka puasa untuk menjaga kadar gula dalam darah. Tetapi tidak semasa bersahur kerana ia mengandungi kadar gula tinggi dan membuatkan badan anda merasa mengantuk, kekurangan tenaga dan kekurangan kemasukan oksigen ke otak.

Tip Hebat Kekal Langsing Semasa Bersahur

Sekiranya anda berminat dengan vitamin shaklee yang bermutu tinggi ini bolehla hubungi saya, pengedar sah shaklee anda melalui:-

FB:Haryati Mat Yasim 
Fanpage:Haryati to U shoppe 
Email:haryati.yasim@gmail.com
sms / whatsapp :0132221663
ID No :909121